Инвестбанк посреща Деня на будителите с нови празнични инсталации в Софийското метро

„Книгите са банки за идеи, променящи света” е специалният поздрав на банката към жителите и гостите на столицата за 1 ноември

 

Инвестбанк АД продължава започналата на 24 май благотворителна инициатива „Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните” за даряване на книги в подкрепа на български читалища, библиотеки и учебни заведения, когато фасадата на Централно управление на банката бе превърната в огромна библиотека – проект, реализиран от рекламна агенция Saatchi & Saatchi и спечелил златна награда на рекламния фестивал ФАРА 2012.

 В продължение на инициативата за съхраняване и развитие на духовните и културни ценности на България, Инвестбанк постави модерни инсталации в станциите на Софийското метро. Метро-турникети са преобразени като класически български литературни произведения, стъпала изобразяват лавици с книги, постери, превърнати в малки библиотеки - това са само няколко от начините, по които Инвестбанк променя градската среда, за да ни припомни, че „Книгите са банки за идеи, променящи света”.

 „Използвайки иновативни похвати, се стараем  да допринесем за една по-приветлива градска среда, която да говори за духовното израстване на българина, и същевременно да призовем хората да се обърнат към изконните ценности – образованието и четенето на книги. Благодарим на екипа на Saatchi & Saatchi за успешната реализация на поредния съвместен проект”, каза Любомир Каримански, член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Инвестбанк АД.