Как Инвестбанк конкурира финтех услугите при мигновените плащания

Инвестбанк участва в третото издание на Digitalk&A1 Awards. Конкурсът отличи най-иновативните технологични проекти, реализирани през 2023 г. Организира се от  технологичната медия Digitalk и "A1 България“. Кандидатурите се оценяват от жури, съставено от представители на бизнеса, академичните среди, организациите с нестопанска цел, start-up общността и др.

Тази година Инвестбанк се включи с проекта „Светкавични плащания по мобилен номер“.

Навлизането на модерни и удобни финтех компании показа ясно, че банките трябва да инвестират повече в насочени към крайния клиент иновации. Електронното банкиране вече не е достатъчно, като хората търсят удобни ежедневни услуги, които действително да им спестяват време.

От декември 2023 г. Инвестбанк, предоставя на своите клиенти, които използват мобилно банкиране, възможност да извършват незабавни плащания по мобилен номер, по аналогия на финтех услугите. Blink P2P e поредната стъпка от стратегията на финансовата институция, насочена към максимална клиентска удовлетвореност, чрез възможност за извършване на транзакции по мобилен номер в рамките на 10 секунди.

"Проектът издига банкирането на изцяло ново ниво. Няма по-бърз начин за преводи в национална валута. Услугата е конкурентна на предлаганите решения на финтех компаниите. По този начин клиентите могат да направят превод на приятел за обяд, вечеря, подарък или нещо друго. Преди blink P2P клиентите теглеха пари от банкомат и се разплащаха в брой. Сега това минава през blink.", коментира Маргарита Стоянова, директор на дирекция "Дигитални услуги и Център за обслужване на клиенти" в Инвестбанк. Именно това е дирекцията, която ръководи всички проекти, свързани с дигитализация и модернизация на услугите в банката.

Освен на сайта на Digitalk, проектът бе представен и на страниците на тематично издание на „Икономедиа“, посветено на всички участници в конкурса и победителите.