Във връзка с опустошителното земетресение, „Инвестбанк" АД направи дарение към бедстващите в Турция и Сирия.

В края на 2022 г. банката насърчи дарителството, като за поредна година подкрепи благотворителната инициатива „Българската Коледа“, провеждаща се под патронажа на президента на Република България. Кампанията бе посветена на подкрепата на болни деца, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

„Инвестбанк" АД организира благотворителна кампания в помощ на деца от два центъра за настаняване от семеен тип - „Паисий Хилендарски" и „Софроний Врачански". През м. ноември на всички деца бяха закупени дрехи, които те лично си избраха и харесаха от магазините в столичен търговски център. През м. декември им беше организирано Коледно празненство което зарадва всички деца. Забавната програма със сапунени мехури, музика и фокуси успя да накара дори тийнейджърите да се смеят с глас и активно да участват в смешките на водещия и танците. Партито продължи с много музика, светлинно шоу, изкуствен сняг и игри. Всяко дете получи подарък – лакомства, комплект хавлиени кърпи, дезодоранти и коледни топки. Отделно от това на домовете бяха дарени комплекти за рисуване, пана, бои, четки и други пособия, свързани с изобразителното изкуство.

През 2022 г. „Инвестбанк“ АД подкрепи няколко обществено значими инициативи и проекти, сред което конкурса за съвременно българско изкуство MOST. Инициативата е на Галерия  „Vivacom Art Hall Оборище 5“, която с подкрепата финансовата институция насърчава новаторството и помага на млади български артисти от страната и чужбина да покажат творчеството си и да получат професионална реализация на локално и международно ниво. Един от финалистите – Светлана Якова, избор на „Инвестбанк“ АД, спечели възможността да осъществи поредица от самостоятелни изложби в страната.

В желанието си да подкрепи достойната и качествена журналистика във времена на дезинформация и фалшиви новини, „Инвестбанк“ АД по-рано през годината бе сред основните партньори на конкурса за чиста и прозрачна журналистика Web report, организиран от сайта Dir.bg.

През 2022 г. „Инвестбанк“ АД проведе мащабна дарителска кампания в помощ на бежанците от Украйна, като осигури и напълно безплатно откриване на разплащателни сметки на физически и юридически лица, бягащи от войната. Банката предостави безвъзмездно настаняване и изхранване в обекти, собственост на „Инвестбанк“ АД.

Като част от мисията си да подкрепя духовните и културни ценности, банката преди време реализира първите у нас „Пейки на знанието“ в университетите „Климент Охридски“ и УНСС, а в началото на август 2022 г. подкрепи юбилейното 10-то издание на международния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“, който се проведе в с. Царевец, община Свищов.

През 2020 г. „Инвестбанк“ АД дари диспенсъри и дезинфекциращ гел, които бяха връчени на директори на училища в 10 български общини от представители на банката, с цел осигуряване на безопасна среда за учениците и персонала в обстановката на пандемия.

Сред каузите, в които „Инвестбанк“ АД се припознава и които подкрепя, е любовта към спорта и насърчаването на активния начин на живот. Като част от този ангажимент, през октомври 2020 г. банката стана спонсор на волейболен клуб „Родопа Смолян“, в който тренират над 100 деца.