В края на 2020 г., „Инвестбанк“ АД за поредна година подкрепи със спонсорско дарение благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

Провеждана за 18-ти път, през 2020 г. кампанията бе посветена на подкрепата за хронично болни деца. Събраните средства са предназначени за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация, както и за закупуване на нова високотехнологична апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.

През същата година помогнахме на училища в 10 български общини да осигурят безопасна среда за учениците и персонала в условията на пандемия. „Инвестбанк“ АД дари диспенсъри и дезинфекциращ гел, които бяха връчени на директорите на училищата от представители на банката в съответните общини.

Сред каузите, в които „Инвестбанк“ АД се припознава и които подкрепя е възпитаването на страстта към спорта и към активния начин на живот. Като част от този ангажимент, през октомври 2020 г. банката стана спонсор на волейболен клуб „Родопа Смолян“, в който към настоящия момент тренират над 100 деца.

Банката е участвала като генерален спонсор и на събитие в подкрепа превенцията на рак на гърдата. През 2016 г., с личната ангажираност и съпричастност на г-жа Петя Славова – Председател на Надзорния съвет на „Инвестбанк“ АД, и под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, се проведе благотворителна вечер, организирана от списание EVA. Гала вечерта ознаменува финала на кампанията „За едно добро“, като набраните средства бяха предоставени на столичния онкодиспансер за закупуване на мобилен ехограф.