Уведомление за промени в Общи условия на „Инвестбанк“ АД за издаване и ползване на кредитни карти, считано от 27.06.2022 година

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме Ви, че с Решение на Управителния съвет на Инвестбанк с протокол № 18 от 27.04.2022 година са одобрени промени в Общи условия на „Инвестбанк“ АД за издаване и ползване на кредитни карти, считано от 27.06.2022 година.

Промените са в следните добавени текстове:
60. В случаите, когато е отпуснат кредитен лимит по кредитна карта се прилагат и разпоредбите в Общи условия на „ИНВЕСТБАНК” АД за предоставяне на потребителски кредити.
61. Настоящите Общи условия се прилагат и по отношение на кредитите, предоставяни от Банката от разстояние чрез използването на средства за комуникация от разстояние по реда и смисъла на Закона за предоставяне на финансови услуги от разстояние /“ЗПФУР“/, наричани за краткост по-долу “потребителски онлайн кредити“, които отговарят кумулативно на следните условия:
     61.1. Отпуснати са в български лева (BGN), щатски долари (USD) или евро (EUR).
     61.2. Лихвата по кредита е определена на база фиксиран годишен лихвен процент.
     61.3. Договорът за кредит се сключва чрез едно или повече средства за комуникация от разстояние, в това число чрез електронна платформа, организирана и поддържана от „Инвестбанк“ АД и чрез електронното приложение на „Евротръст“ ООД.

С предоставянето на настоящото уведомление Банката изпълнява своето задължение в ролята си на доставчик на платежни услуги съгласно чл. 62 от ЗПУПС да информира с двумесечно предизвестие клиентите си - ползватели на платежни услуги за предстоящи промени в условията на рамковия договор. С настоящото Банката информира ползвателите на платежни услуги, че счита, че те са приели промените в условията на рамковия договор, освен ако уведомят Банката, че не приемат тези промени преди датата, на която промените влизат в сила. В случай че ползвателите на платежни услуги не приемат промените, Банката уведомява, че те имат право да прекратят незабавно рамковия договор и съпътстващите го договори преди датата, на която е предложено промените да влязат в сила, без да носят отговорност за разноски и обезщетения.