Светослав Миланов: Банките в България са готови за еврозоната

Предизвикателствата от смяната на лева с еврото са едни и същи за всички банки на пазара в България, независимо от това дали става дума за малки или големи финансови институции. До края на годината банките ще бъдат готови със системите и клоновете си за влизане в еврозоната, но това, което не се забелязва и за което рядко се говори, са  милионите инвестиции, които кредитните институции правят по тази линия. Това каза Светослав Миланов, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Инвестбанк по време на финансовата конференция Banking today, организирана от Investor.bg.

Изкуственият интелект и новите регулации в сектора също бяха сред дискутираните теми.

Малко преди форума Banking today, Светослав Миланов даде интервю пред Investor.bg, в което говори за лихвите по депозитите и кредитите и сигналите, които страната ни изпраща, отлагайки влизането в еврозоната. Интервюто може да видите ТУК.

Форумът бе отразен от множество медии. Репортаж от събитието, с участието на изпълнителния директор на Инвестбанк, бе излъчен и в централната емисия на bTV на 28 април от 19 ч.