Петя Славова пред сп. „Мениджър“

В специално издание на сп. „Мениджър“, посветено на жените, Петя Славова - председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „Инвестбанк" АД, отговаря на въпроси, свързани с бизнес стратегиите и инвестиционната философия, която следва.

Според нея общовалидно качество на успешните инвеститори е способността им постоянно да побеждават пазара. „Добрият инвеститор не събира всичко на едно място и не се ограничава с един вид инвестиции, той разнообразява портфолиото си и намира правилната комбинация от инвестиции в акции, облигации, алтернативни инвестиции като например различни тръстове или пък инвестиции в недвижими имоти и технологии. Силната инвестиционна стратегия е изключително важна, от това зависи доброто пазарно позициониране, както и  конкурентоспособността на компанията“, казва тя.

Вече 30 години „Инвестбанк“ АД утвърждава позицията си на динамично развиваща се българска банка и разширява присъствието си на финансовите пазари, като предлага на своите клиенти и партньори иновативни продукти, модерни услуги и индивидуален подход на обслужване, припомня още Петя Славова.

 „Като една от малкото изцяло български финансови институции на пазара изминахме дълъг път, научихме важни уроци и постигнахме и продължаваме да постигаме страхотни резултати – банката разполага с достатъчна ликвидност за обезпечаване на ежедневните си задължения не само при нормални обстоятелства, но и в условия на криза. Държа да подчертая, че за разлика от по-големите ни конкуренти ние можем да си позволим да бъдем гъвкави и да подхождаме индивидуално към конкретните нужди на нашите клиенти спрямо ситуацията, а това е сериозно предимство“, споделя председателят на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „Инвестбанк" АД.

Цялото интервю може да видите ТУК.