Новости в Интернет банкирането

С цел повишаване сигурността при работа с Интернет банкирането и намаляване на риска от неоторизиран достъп, от 01 август 2011 г. ТБ Инвестбанк АД планира да въведе задължителната употреба или на предлагания и в момента издаван от банката, цифров сертификат за интернет банкиране, или Универсален Електронен Подпис (УЕП).

За издаване на цифров сертификат от Инвестбанк АД се подава заявка на страницата след влизане в интернет банкирането. 5 работни дни след подаване на заявката, само лично титуляра на сметката или упълномощено от него лице може да получи цифровия сертификат от обслужващия офис на Инвестбанк АД. Двадесет календарни дни след датата на издаване на цифровия сертификат няма да можете да ползвате интернет банкирането без него.

Повече информация по процедурата за издаване на цифров сертификат от Инвестбанк АД може да се получи от банковия кол център на телефон 0700 12 555 /за абонати на БТК на цената на един градски разговор от цялата страна/, както и на кратък номер 17 555 /за абонати на мобилните оператори на цена според тарифния им план/.

За издаване на УЕП можете да се обърнете към някои от оторизираните доставчици за България http://www.crc.bg/files/_bg/registar-es-bg.pdf

За вече разполагащите с УЕП, банката предоставя кратка инструкция за подаване на заявка за регистрацията му в Интернет банкирането на Инвестбанк АД, публикувана на интернет страницата на банката.

Забележка: Потребителите, които ползват мобилната версия на Интернет банкирането, ще е необходимо да заявят цифров сертификат за Интернет банкиране, издаден от Инвестбанк АД, който да инсталират на мобилното си устройство.