Инвестбанк въвежда blink P2P: Светкавични плащания по мобилен номер

Инвестбанк предлага и дигитален онбординг на юридически лица 

От декември 2023 г. Инвестбанк, предоставя на своите клиенти, които използват мобилно банкиране, възможност да извършват незабавни плащания по мобилен номер, по аналогия на финтех компаниите.
Blink P2P e поредната стъпка от стратегията на Инвестбанк, насочена към максимална клиентска удовлетвореност, чрез възможност за извършване на транзакции по мобилен номер в рамките на 10 секунди, 24/7, 365 дни в годината.

„BlinkP2P не само надгражда нашето дигитално портфолио, но и сериозно променя сектора на разплащанията. Ние вярваме, че бързите и сигурни транзакции са ключът към модерния начин на управление на финансите и сме щастливи да предоставим тази нова възможност на нашите клиенти", коментира Маргарита Стоянова, директор на дирекция „Дигитални услуги и център за обслужване на клиенти“. 

Потребителите със стандартна разплащателна сметка в лева в Инвестбанк имат възможността да активират услугата през Ibank Mobile, при условие, че имат актуален мобилен номер в клиентския си профил в банката. В периода до 31.01.2024г. няма да бъде начислявана такса за транзакции до 100 лв.
Интегритането на blink P2P е по Програма blink на Национална картова и платежна схема, част от БОРИКА АД.

С оглед на бързото развитие на технологичните иновации в сферата на плащанията, Инвестбанк предлага и дигитален онбординг на юридически лица, което включва онлайн откриване на разплащателна сметка и издаване на дебитна карта на името на законния представител. Процесът е бърз, лесен, удобен и с най-високо ниво на защита. 

Цялостното бизнес преобразуване на услугите на банката носи със себе си различни награди и отличия, които признават успешната работа и иновациите на Инвестбанк  в тази сфера.