Инвестбанк се включи в Европейската седмица на парите

И тази година Инвестбанк се включи в Европейската седмица на парите 2024, организирана от Европейската банкова федерация и подкрепяна на местно ниво от Асоциацията на банките в България.

На 18-ти март 2024 година Анелия Ангелова и Никола Василев от Финансов Център Русе се присъединиха към Европейската седмица на парите,  запознавайки учениците от 11-ти клас на СУ „Христо Ботев“ с работата на банките, ролята на банковите служители и важността на финансовата грамотност и дигиталните банкови услуги.

На 21-ви март 2024 година, също в Русе, в МГ „Баба Тонка" с 12-ти клас, продължихме нашата мисия за повишаване на финансовата грамотност. Организирахме среща, посветена на темата „Защити парите си, подсигури бъдещето си", с цел предоставяне на съвети и знания от финансисти.

На 22-ри март, проведохме образовативни срещи пред 11-ти, 7-ми и 2-ри клас в различни учебни заведения в Русе.

Във Враца, на 20-ти март, срещнахме ученици от Езикова гимназия "Екзарх Йосиф" и им представихме различните финансови възможности и услуги за младежи, които банката предлага.

На 21-ви март, в СУ за Хуманитарни Науки и Изкуства „Константин Преславски" във Варна, Величка Колева, ръководител на офис Сливница към Финансовия център в града,запозна учениците с приликите и разликите между основните банкови продукти и дигитализирани услуги.

Също на 21 март, Финансовият Център в Шумен се включи в инициативата, като ученици от ПЕГ „Н.Й. Вапцаров" бяха гости в нашия офис. Колегите ни ги запознаха със съвременните тенденции в разплащанията и демонстрираха предимствата на мобилното приложение.

Срещите с децата  бяха  вдъхновяващи, като споделихме ценни знания и съвети за техните финансови бъдещи предизвикателства.