Инвестбанк публикува своя първи Комуникационен доклад за устойчивост

Инвестбанк АД публикува своя първи Комуникационен доклад за устойчивост. Документът включва най-важните и ключови аспекти от големия ESG доклад на финансовата институция, който също предстои да бъде публикуван.

Комуникационният доклад показва нагледно дейностите, напредъка и резултатите на Инвестбанк по темите, свързани с ESG, които са най-важни за клиентите, акционерите и контрагентите на банката. Той представлява нов подход към оповестяването на информация, който съчетава и внася прозрачност в усилията на банката в областта на многообразието и приобщаването, климата и устойчивостта.

„Първият ни доклад представя нашия път и постижения в областта на устойчивото развитие. Той е структуриран така, че да отразява нашия ангажимент към трите основни стълба на устойчивостта: екологичен, социален и икономически. Документът описва нашите политики, инициативи и напредъка, който сме постигнали във всяка от тези области. Наясно сме, че пътят към пълната устойчивост е сложен и труден. Въпреки това, благодарение на натрупания опит в корпоративното управление, ангажиментът ни към иновациите и решимостта ни да действаме етично и отговорно, ние сме уверени в способността си да посрещнем тези предизвикателства“, каза Стоян Цветков, изпълнителен директор на Инвестбанк и член на Управителния съвет, по време на конференция за Корпоративна социална отговорност, организирана от сп. Enterprice, на която бе представен доклада. 

По думите на Цветков документът е важен етап от пътя на Инвестбанк към устойчивостта. „Той подчертава нашия ангажимент да бъдем прозрачни в дейността си, да бъдем отговорни за въздействието си и да се позиционираме като лидери в създаването на устойчиво бъдеще.  Убедени сме, че заедно можем повече и това е шансът ни да помогнем за оформянето на един по-добър свят за настоящите и бъдещите поколения“, каза още изпълнителният директор на финансовата институция по време на своята презентация.

Докладът може да бъде изтеглен ТУК.