„Инвестбанк“ АД в подкрепа на малки и средни предприятия

„Инвестбанк“ АД продължава подкрепата си към малки и средни  предприятия, пострадали от извънредната ситуация и епидемията от COVID-19 чрез „Програма за възстановяване“ на ББР.

„Инвестбанк“ АД и Българска банка за развитие продължават сътрудничеството си, като сключиха анекс към „Програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на предприятията, пострадали от извънредната ситуация и епидемията от СOVID-19” с изменение в рамките на „Програмата за възстановяване“ при нови подобрени параметри.

Като партньор на Програмата, „Инвестбанк“ АД предлага съкратени срокове за одобрение и за усвояване на кредитите и облекчени лихвени условия за подпомагане на българския бизнес в този труден момент.

Програмата е отворена за всички сектори, а от кредитите могат да се възползват компании, регистрирани в България, които са с до 499 души персонал, имат минимум 3-годишна бизнес история и са реализирали печалба понe през една от тях. Допустимият лимит за всеки кредитоискател е в зависимост от реализираните приходи в периода преди пандемията, както и от извършените разходи за персонал. Максималният размер е до 3 млн. лв, със срок до 6 години и с възможност за гратисен период.

„Програмата за възстановяване“ на ББР е част от антикризисните мерки на българското правителство за справяне със сериозните затруднения на компаниите в условията на епидемичната обстановка.