„Инвестбанк“ АД с благотворителна изложба на картини на деца, лишени от родителска грижа

„Инвестбанк“ АД организира благотворителна изложба на картини на деца, лишени от родителска грижа. Младежите са от два центъра за настаняване от семеен тип –  „Паисий Хилендарски“ и „Софроний Врачански“, гр. София.

Официалното откриване на експозицията се проведе на 25 май в галерия „Vivacom Art Hall Оборище 5“, на което присъства ръководството на банката, както и официални лица от Столична община. Изложбата ще продължи до 1 юни, входът е свободен. Всички средства от закупените картини ще бъдат предоставени на младите автори.

„Щастлива съм, че имаме възможност да организираме тази изложба. Децата заслужават да бъдат мотивирани, а тяхното пълноценно развитие трябва да бъде приоритет за всяко общество. Подобни инициативи се организират именно за да напомнят, че подрастващите имат нужда от добри примери и от възможност да покажат какво могат и какво носят в себе си. От нас като общество зависи дали тези деца ще получат възможност да се развият и интегрират, както и да се научат да носят отговорност за самите себе си и на свой ред успешно да допринасят за същото това общество“, каза по време на откриването Мая Станчева, член на УС и изпълнителен директор на „Инвестбанк“ АД. Тя пожела на децата да имат силата да се борят и да не се отказват от мечтите си, защото когато човек има цел, трудно може да загуби вярната посока.

В двата центъра живеят талантливи деца, които обичат да рисуват и използват изкуството като арт терапия и средство за себеизразяване. Това не е първата им изложба – в края на миналата година техни творби бяха изложени в хотел „Маринела“, като след края на събитието почти всички картини намериха своите нови собственици в лицето на служители на банката и други гости. 

Подкрепата на млади и талантливи автори, които тепърва ще надграждат потенциала си е съществен компонент от корпоративно-социалната политика на „Инвестбанк“ АД. Децата заслужават да бъдат мотивирани, а тяхното пълноценно развитие трябва да бъде приоритет за всяко общество.

Интервюто на г-жа Мая Станчева за Нова телевизия може да видите ТУК.

Г-жа Мая Станчева, член на УС и изпълнителен директор на „Инвестбанк“ АД.