„Инвестбанк“ АД подкрепи Международния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“

„Инвестбанк“ АД подкрепи юбилейното 10-то издание на Международния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“, който се проведе от 03 до 07 август, в с. Царевец, община Свищов. Във фестивала, под патронажа на Министерство на културата на Република България, се включиха голям брой участници от различни градове и държави.

Фолклорният фестивал е с конкурсен характер и изпълненията на участниците се оценяваха от авторитетно жури. Фестивалът е сред най-големите в България, като от 2018 година е пълноправен член на CIOFF – Международният съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към Юнеско.

Елка Христова, директор на финансов център Свищов, получи почетна грамота и плакет за принос в утвърждаването и развитието на фестивала. На заключителната церемония  от името на „Инвестбанк“ АД бе връчена награда за изпълнение на ТФ "Балканджийче" от гр.Елена. Вижте повече за фестивала тук: /https://folklorenizvor.com/

Инициативата бе изцяло в духа на каузата и дейността на „Инвестбанк“ АД за съхраняване и развитие на българските духовни и културни ценности.