„Инвестбанк“ АД подкрепи икономическата конференция „Шумът на парите“ 2022

 „Инвестбанк“ АД подкрепи 13-то издание на едно от най-големите икономически събития в страната – „Шумът на парите“ 2022. Форумът, организиран от Profit.bg и Sportal Media Group, се проведе на 07 юли в Sofia Event Center и беше открит от Асен Василев - вицепремиер на еврофондовете и министър на финансите, който заяви: „Точно в окото на бурята сме, турбуленцията е изключително голяма. От политическите решения ще зависи дали и как бизнесът ще може да се справи с тази криза“.

Конференцията стартира с панел „Банки“, продължи с дискусии на теми „Устойчиво развитие“, „Лични финанси“, „E-commerce” и завърши с „Имоти“. Участващите в събитието експерти обсъдиха важни теми, свързани с тенденциите към момента, а именно движението на лихвите по кредити и депозити, инфлацията, пазарите на суровини и крипто валути, имотите у нас и много други.

Маргарита Стоянова – директор на дирекция „Дигитални услуги и call center” беше сред лекторите в панел „Банки“. Тя е с над 20-годишен опит в банковата сфера. По темата „Банката вече е в телефона ни – какво следва.“ Маргарита Стоянова обобщи, че причината банката вече да е в телефона ни е в резултат на развитието на дигитализацията на банковите услуги и продукти, развитието на техническите параметри на телефоните, комуникационните услуги, удостоверителните вериги, услуги в публичния сектор, киберсигурността, правните рамки в Европейския съюз и България.  Допълнителна информация относно участието на Маргарита Стоянова на конференцията ще откриетe в последваща събитието статия от profit.bg.

В интервю, дадено за profit.bg, Маргарита Стоянова сподели: „През последните години „дигитализацията“ става все по-популярен термин сред обществото. Може да се каже, че тя е новата парадигма на съвремието ни. Все по-голяма част от живота ни преминава в дигитална среда. Банките са едни от финансовите институции, които работят активно в тази посока, за да не отстъпват на електронния свят, който стремглаво върви напред“. 

„Инвестбанк“ АД взе участие и с поставяне на брандиран щанд в предверието на залата на събитието, на който служители на банката представиха продукти и услуги.