„Инвестбанк“ АД отново се включва в инициатива в подкрепа на съвременното българско изкуство

За поредна година „Инвестбанк” АД подкрепи единствения по рода си конкурс за съвременно изкуство MOST, организиран от галерия „Vivacom Art Hall Оборище 5“. Банката е генерален партньор на инициативата.

Шестото издание на MOST стартира на 3 май с официална пресконференция, която бе открита от Деница Гергова, артистичен директор на галерия „Vivacom Art Hall Оборище 5“ и г-жа Мая Станчева, изпълнителен директор и член на УС на „Инвестбанк“ АД.
„Светът, в който живеем се нуждае от повече цветове и изкуство, а способните артисти от друга страна се нуждаят от подкрепа. Щастлива съм, че за поредна година „Инвестбанк“ АД подкрепя конкурса MOST, защото чрез подобни инициативи творбите на съвременни български творци ще достигнат до по-широка аудитория. Вярвам в потенциала на талантливите хора, те заслужават да бъдат мотивирани и да знаят, че зад гърба си имат стабилен партньор“, каза г-жа Мая Станчева по време на откриването на конкурса и пожела успех на всички участници. Условията за участие в MOST вижте ТУК.

Насърчаваме тези от вас, които рисуват, да се включат в конкурса! В допълнение, в края на месеца Инвестбанк ще организира още едно събитие, съвместно с Vivacom Art Hall Оборище 5“. На 25 май ще бъде открита изложба на картини, нарисувани от деца от два центъра за настаняване от семеен тип – „Паисий Хилендарски“ и „Софроний Врачански“ в София. Сумата от продажбата на картините ще бъде предоставена на младите автори.