Инвестбанк въвежда услуга blink parking за потребителите на мобилното си приложение 

От юни 2024 г. всички клиенти на „Инвестбанк“ АД, ползващи мобилно банкиране, имат възможност да се възползват от нова функционалност в приложението Ibank Mobile, а именно  бързо и лесно да платят за паркиране в синя и зелена зона в София, както и в още над 20 града в страната.

Защо да паркирате през Ibank Mobile

● Използвате едно приложение за всичко – да банкирате, да плащате сметки, а сега и да паркират;

● Няма такса и за самата банкова транзакция, плаща се единствено стойността на паркирането, без добавени разходи;

● Плащането става мигновено;

● Не губите време да търсите за коя зона трябва платите. Вградената локализация на местоположението на автомобила автоматично установява в каква зона се намира колата и съответно – каква сума трябва да  бъде заплатена;

● С blink parking избирате времето за паркиране, като можете да го удължите с ново плащане, ако зоната го позволява;

● Ibank mobile известява когато платеният час изтича;

● Можете да създадете профил на автомобила си и да проследите историята на паркиранията и прилежащите плащания за тази услуга.  

Как да използвате blink parking?

● За да използвате услугата е необходимо да имате активен достъп до системата за интернет банкиране и до мобилното приложение Ibank Mobile;                          

● До услугата blink parking може да достигнете от бързия бутон Blink в меню „Начало“ или от меню „Още“;

● Изберете бутон ,,Паркиране в Зона“, изберете профил на автомобил или въведете данни на автомобил;

● От бутон „Локация“ автоматично въвеждате град и зона за паркиране. Натиснете предложената продължителност на паркирането, която е съобразена с правилата на всяка зона;

● Платете без допълнителна такса от избраната сметка като потвърдете с ПИН за вход.

При успешно заплащане на паркирането на екрана ще се появи информация за зоната за която сте заплатили, периода за който сте заплатили, номер на автомобил и бутон за удължаване на паркирането.

Профил на автомобил може да създадете от бутон „Профил“. Като освен стандартните данни, сме добавили и поле за Име на автомобил. Ако имате повече от един профил/автомобил може да отбелижите конкретен профил да се появява по подразбиране при всяко паркиране.

Подробни инструкции за съставяне на профил и заплащане на паркиране може да откриете в ръководството за работа с Ibank Mobile, публикувано на страница на приложението.