RSS Към IBANK.BG >
корпоративен блог

Лятно приключение в Поморие

22 Август 2019


В поредицата „Пътувай с Инвестбанк“ ще откриеш вълнуващи дестинации и нестандартни предложения за почивка, които ще те накарат да стегнеш куфарите още сега.

Знаеш ли къде се намира най-голямата тракийска гробница на територията на България, която се смята за изключително архитектурно богатство и е уникална за Балканския полуостров? В град Поморие.

Поморие е не само страхотна туристическа дестинация, но предлага и много развлечения за своите гости.

Още по време на Второто българско царство прочутото анхиалско вино става символ на високо качество, а градът се превръща в предпочитан производител и износител на висококачествени бели, червени вина и коняци. Уникалните поморийски вина от сортовете Димят, Мускат, Шардоне, Мерло, Каберне Совиньон и много други прославят българските винарски традиции извън границите на страната и получават признание и отличия на международни конкурси и изложби.

На Източния плаж на града, който е с дължина 9 км, и стига чак до град Ахелой, е присъдена екологичната награда Син Флаг. Тя се дава единствено на плажове и яхтени пристанища, където се полагат специални усилия за опазването на природата. Те трябва да отговарят на редица изисквания за чистота, сигурност и съхранена околна среда.

В края на лятото посетителите на града могат да наблюдават внушителната гледка на преминаващите ята по пътя Виа Понтика. Поморие е разположен на въздушната магистрала, в близост до един от пунктовете, където част от мигриращите птици традиционно спират да почиват, а други остават да зимуват и гнездят.

Поморие е един от предпочитаните балнео, СПА и уелнес курорти по българското Черноморие. Причините, освен изключително благоприятният климат, са свойствата на калта, която се извлича от Поморийското езеро. То представлява крайбрежна лагуна и е защитена местност, включена в Натура 2000. Солеността му е 60 – 80‰ и се използва за добив на сол и лечебна кал. До езерото има екопътека, която може да се използва за велотуризъм.

Вдъхновихме ли те за твоето следващо приключение? Все още не е късно да отскочиш до морето и да събереш малко тен и кофичка лечебна кал. А ако вече си изхарчил бюджета за почивка – не се тревожи, стягай смело багажа, защото с кредитна карта от Инвестбанк  лятото може да продължи. Създай спомени за цял живот и изживей приключенията, за които все мечтаеш, а Инвестбанк ще бъде винаги до теб.

Публикувай коментар

Трябва да се логнете, за да публикувате коментар.