ние сме партньори с нашите клиенти

Нови възможности за твоите пари: Откриване на ОНЛАЙН Депозит

6 Август 2020

Откриването на изгоден депозит изцяло онлайн, без посещение във финансов център вече е възможно в „Инвестбанк“ АД.

Като част от дългосрочната стратегия за все по-широк набор от дигитални услуги, през месец август банката представя продукта ОНЛАЙН Депозит. Нови и настоящи клиенти на „Инвестбанк“ АД вече могат да депозират своите свободни средства при изгодни условия изцяло дистанционно, без посещение на финансов център и при атрактивна лихва до 1.01%.

Условията по новия ОНЛАЙН Депозит са изгодни и гъвкави и дават възможност да спестявате при висока доходност и с възможност за избор между различни валути и срокове. Спестеното време и свободата да управляваш ресурсите си от всяка една точка пък са привилегия, каквато нашите клиенти заслужават.

Възможността за откриване на депозит онлайн е значително улеснение за всеки, който иска да започне да спестява и да го направи бързо, сигурно и максимално лесно в удобно време. Онлайн банкирането спестява време и пари, а в настоящата все още нестабилна епидемична обстановка помага да сведем до минимум риска за своето здраве и за здравето на околните.

Минималната сума за откриване на депозита е 1000 лева или 500 евро, а срокът на депозита може да бъде 2, 4, 6, 8, 10, 12, 15 или 18 месеца. Лихвата е фиксирана и за 18-месечния депозит е 1.01%. Освен това, ежемесечно може да се довнасят средства чрез превод от сметка в друга банка. Депозитният продукт е без такса за откриване, захранване и обслужване на сметката. Не се дължи и такса за касово теглене на внесената сума, ако е направено на падежна дата. Продуктът Онлайн Депозит е предназначен за настоящи клиенти, използващи активно Интернет Банкиране, както и за нови клиенти – физически лица, които могат да бъдат идентифицирани през дружество, доставчик на удостоверителни услуги, кактото е Евротръст.

Как можете да откриете своя ОНЛАЙН Депозит?

Чрез онлайн заявка на www.ibank.bg/deposit, където преминавате през регистрационен процес и получавате безплатно издаване на електронен подпис. Със същия електронен подпис в срок до 72 часа разписвате необходимите документи. Новите клиенти трябва да бъдат идентифицирани чрез Евротръст. Захранването става като наредите онлайн превод от своя сметка в банка в България, страна-членка на ЕС, Швейцария, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн или Великобритания. След като получите уведомление от банката за IBAN номера на депозитната ви сметка, тя ще бъде захранена с депозираната сума в срок до 10 календарни дни.

Като модерна банка, която работи за удобството на клиентите си и същевременно подкрепя мерките за овладяване на пандемията, „Инвестбанк“ АД предоставя и широк набор от други възможности за дистанционно банкиране. Сред тях вече са онлайн кандидатстване за кредитна карта, както и онлайн кандидатстване за потребителски кредит до 60 000 лв.

Усилията ни да предоставяме все повече сигурни и удобни онлайн услуги следват глобалния тренд в предпочитанията на клиентите. По данни на Eurostat, за последните 10 години (2009-2019), се е удвоил броят на гражданите на Европейския съюз, които използват дигитално банкиране. В три от държавите в Европа популярността на услугата е най-голяма. Това са Дания, Финландия и Холандия, където през миналата година цели 91% от хората са банкирали онлайн.