ние сме партньори с нашите клиенти

Лятно приключение в Поморие

22 Август 2019


В поредицата „Пътувай с Инвестбанк“ ще откриеш вълнуващи дестинации и нестандартни предложения за почивка, които ще те накарат да стегнеш куфарите още сега.

Знаеш ли къде се намира най-голямата тракийска гробница на територията на България, която се смята за изключително архитектурно богатство и е уникална за Балканския полуостров? В град Поморие.

Поморие е не само страхотна туристическа дестинация, но предлага и много развлечения за своите гости.

Още по време на Второто българско царство прочутото анхиалско вино става символ на високо качество, а градът се превръща в предпочитан производител и износител на висококачествени бели, червени вина и коняци. Уникалните поморийски вина от сортовете Димят, Мускат, Шардоне, Мерло, Каберне Совиньон и много други прославят българските винарски традиции извън границите на страната и получават признание и отличия на международни конкурси и изложби.

На Източния плаж на града, който е с дължина 9 км, и стига чак до град Ахелой, е присъдена екологичната награда Син Флаг. Тя се дава единствено на плажове и яхтени пристанища, където се полагат специални усилия за опазването на природата. Те трябва да отговарят на редица изисквания за чистота, сигурност и съхранена околна среда.

В края на лятото посетителите на града могат да наблюдават внушителната гледка на преминаващите ята по пътя Виа Понтика. Поморие е разположен на въздушната магистрала, в близост до един от пунктовете, където част от мигриращите птици традиционно спират да почиват, а други остават да зимуват и гнездят.

Поморие е един от предпочитаните балнео, СПА и уелнес курорти по българското Черноморие. Причините, освен изключително благоприятният климат, са свойствата на калта, която се извлича от Поморийското езеро. То представлява крайбрежна лагуна и е защитена местност, включена в Натура 2000. Солеността му е 60 – 80‰ и се използва за добив на сол и лечебна кал. До езерото има екопътека, която може да се използва за велотуризъм.

Вдъхновихме ли те за твоето следващо приключение? Все още не е късно да отскочиш до морето и да събереш малко тен и кофичка лечебна кал. А ако вече си изхарчил бюджета за почивка – не се тревожи, стягай смело багажа, защото с кредитна карта от Инвестбанк  лятото може да продължи. Създай спомени за цял живот и изживей приключенията, за които все мечтаеш, а Инвестбанк ще бъде винаги до теб.

ИНВЕСТБАНК ОТПУСКА КРЕДИТИ ЗА СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ

1 Август 2019
VinagiDoTeb_logo

От началото на учебната 2019/2020 г. Инвестбанк ще предоставя кредити на студенти и докторанти, след като сключи договор с Министерство на образованието и науката за кредитиране на студенти и докторанти с държавна финансова подкрепа. Системата за студентско кредитиране гарантира достъп на младите хода до висше образование, независимо от социалния им статус.

Учащите във висши учебни заведения могат да получат студентски кредит от Инвестбанк за заплащане на таксите си за обучение, за издръжка /за целия или част от периода на обучение/ или за рефинансиране на вече отпуснати студентски кредити.

За студентски кредит могат да кандидатстват български граждани, граждани на страни-членки на ЕС, на държави от Европейското икономическо пространство или  Конфедерация Швейцария на възраст до 35 години, които учат в редовна форма на обучение, степен бакалавър, магистър или доктор в държавно или частно учебно заведение или научна организация. Не трябва да притежават същата образователно-квалификационна или научна степен, и да са отстранени или прекъснали обучението си, освен в предвидените в закона случаи.

Кредитите се предоставят за срок до 10 години в лева, при изключително изгодни условия: без такси и комисиони за отпускане и погасяване на кредита, с ползване на гратисен период, годишна фиксирана лихва от 6 % за целия срок на кредита и изплащане на равни месечни вноски. Лихва се начислява само върху усвоената част от кредита. Кредитите са гарантирани от държавата и не е необходимо предоставяне на допълнително обезпечение от страна на студентите и докторантите.