ние сме партньори с нашите клиенти

Страхотна лятна почивка с оптимален бюджет

27 Юни 2018

Всеки има нужда от почивка, независимо от сезона. Откъсването от ежедневната рутина дава възможност да се оценят ценните моменти с близките. Но въпреки че сте на ваканция, това не означава, че трябва да харчите безразсъдно.

Летните отпуски предстоят, затова сега е точният момент да се насочите в посока планиране на бюджет. За Ваше улеснение сме селектирали шестте най-практични съвета за оптимално разпределяне на разходите по време на ваканция.

1. Направете си (груба) сметка

Първата стъпка към подготвянето на бюджета е да проучите дестинацията и да се ориентирате как вървят цените там. Има няколко основни неща, които да имате предвид. Например средната цена за нощувка, какъв вид транспорт има и дали се продават карти за определен брой пътувания. Проучете също така ориентировъчните цени в заведенията и не на последно място добавете и стандартните разходи за туристически такси.

2. Бъдете реалисти

Възможно е да сте се спрели на локация, която изисква малко или пък много повече от спестените Ви пари за ваканция. В такъв случай е желателно да сте помислили в аванс, за да се сдобиете с евентуално по-изгодни самолетни билети. Но ако почивката Ви е съвсем скоро, винаги може да заложите и на универсален потребителски кредит. Така, Вашата мечтана екскурзия ще бъде на един разговор разстояние.

3. Запознайте се с местните оферти

Възползвайте се от лесно достъпната информация в интернет страници като форуми и блогове. Ще бъдете изненадани колко изгодни цени има, стига да ги потърсите. Разнообразни намаления за забележителности, както и така нареченият “happy hour”, по време на който ще се насладите на повече напитки на по-ниски цени. Ако пътувате с малки деца, проверете дали няма отстъпка за посетители на възраст под 10-12 години.

4. Отворете си фонд „Почивка“

Някои любители на пътуванията правят грешката да държат средствата, предвидени за ваканция, под ръка. Дали ще са в портмонето или някъде у дома, така се излагате на риска да ги похарчите за нещо непредвидено. Затова най-разумното нещо, което може да направите е да си отворите разплащателна сметка, специално за пътувания.

5. Хотелите не са единствената опция

С развитието на туризма, вече все повече хора залагат на значително по-изгодните квартири под наем вместо на хотелска стая. Разбира се, за да наемете място, което Ви устройва и като цена, и като интериор и местоположение, ще се наложи да разгледате обстойно. Тук правилото за изгодни стаи, ако бъдат резервирани по-рано, също важи.

6. Едно за сметка на друго

На много хора по време на ваканция, особено в чужбина, им се иска на връщане да сложат в куфара и някоя друга покупка. Купуването на придобивки е коварно занимание, от гледна точка на това, че то често се оставя за последния ден. Проблемът е, че средствата към края на почивката са намалели. Решението е да носите с Вас, за всеки такъв случай, една кредитна карта.  

Не забравяйте, че лятната почивка е време за релаксация и хубави моменти, споделени с любими хора. За да се насладите напълно, се доверете на нашите шест съвета.

Желаем Ви прекрасно лято!

Категории: